A Hungaricool verseny szakértői és szervezői

A szervezők

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 1991-ben alakult, s ezzel Magyarország is részévé vált a világ negyven országára kiterjedő nemzetközi áruházláncnak.

Az első SPAR szupermarket hazánkban Tatán nyílt meg, s a fejlődés azóta folyamatos és dinamikus. A tevékenység első éveinek áruház-átalakításait és üzlethálózat-vásárlásait új üzletnyitások sora követte, közöttük ún. "zöldmezős” beruházásúak is. Az utóbbi évek legjelentősebb tranzakciói a 2002 végén átvett 14 Billa üzlet SPAR-rá történő alakítása, valamint 22 Kaiser’s szupermarket 2003 évi megvásárlása voltak.

Az elmúlt évek az intenzív terjeszkedés jegyében teltek el. Budapesten és vidéken egyaránt, újépítésű, modern szuper- és hipermarketeket nyitott a társaság. 5 év alatt megduplázódott a forgalom és a munkatársak száma, az üzletek száma pedig 70-nel nőtt. A rendkívüli expanziós fejlődés mellett megkezdődött a régebben üzemelő üzletek gyorsított ütemben való felújítása és korszerűsítése. 2008-ban tovább folytatódott a cég erős expanziója: az új áruháznyitások mellett a SPAR-csoport megvásárolta a Tengelmann vállalattól a 174 magyarországi Plus áruházat is, melyek SPAR szupermarketekké alakultak át.

2018 végén a SPAR Magyarország összesen 381 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezett, illetve franchise programjának égisze alatt 174 áruház működött, mely így mindösszesen 555 SPAR-logós üzletet jelentett az év végén. Ezen belül a megoszlás: 33 INTERSPAR hipermarket, 348 SPAR szupermarket - magában foglalva a 20 City SPAR szupermarketet is – és 174 franchise üzlet.

Pénzügyi mentor

A K&H a Hungaricool nyerteseinek pénzügyi mentora. A vezető hazai pénzintézet egyik kiemelt társadalmi felelősségvállalási területe a vállalkozásösztönzés, mellyel elsődleges célja a fiatal, kezdeti fázisban lévő vállalkozások fejlesztése és az innovatív ötletek támogatása. Ennek részeként, a Start it @K&H inkubátorprogramban a nagy fejlődési potenciállal rendelkező startupokat mentorálja, az üzletetide.hu oldalon keresztül számos szakmai videóval, e-tananyaggal és rendezvényekkel segíti a cégeket a szintlépésben és az indulásban, valamint már 4 éve a Cápák között versenyzőinek pénzügyi mentora, ahol a K&H különdíját elnyerő vállalkozást az 1 millió forint értékű pénzügyi mentorprogramja is támogat a további sikerekben.

A Hungaricool programban a K&H szakértői több alkalommal tartanak pénzügyi felkészítő workshopot a finanszírozás, az üzleti tervezés és adózás témakörében. A pénzintézet így szakértelmével tovább erősíti versenyzőink pénzügyi tudatosságát, finanszírozási megoldásaival pedig támogatja a cégeket, az áruházak polcaira való bekerüléssel együtt járó nagy ugrásban.

Szakmai megvalósító partner

SUPER11 Creative Zrt.

A SUPER11 reklámügynökség a Hungaricool kommunikációs partnere. Nagy hangsúlyt fektet a digitális technológiákra, az innovatív vizuális és kommunikációs megoldásokra. Nevéhez fűződik számos hazai és nemzetközi márka marketingkommunikációs aktivitásának tervezése és kivitelezése.