A csípős ételek szeretete túl kell, hogy mutasson a húsleves határain, legalábbis a ChiliYard alapítója ezt vallja. Több évig élt külföldön, ahol volt alkalma mélyebben is megismerkedni a különféle konyhákkal és azon belül is azok viszonyával a csípős ételekhez. A hihetetlenül színes chilihasználat láttán végigkóstolt mindent, ami elérhető volt a témában, és hamarosan már maga termelte a paprikát külvárosi albérletében. A kísérletből aztán különféle szószok, savanyúságok készültek, egyelőre még a saját és barátai örömére. 

A 2016-os hazaköltözés hozta a fordulatot, hiszen itthon lényegesen szűkösebb volt a kínálat minőségi csípős termékekben, ezért a hobbitermelés tovább folytatódott. A termékek iránti fokozódó érdeklődés és a család ösztönzése pedig oda vezetett, hogy 1-2 évvel később, a nagyszülők néhai egri hobbitelkén megindult a nagyüzemi chilitermesztés. Az egri szőlőföldek közé ékelődött chilifarmon ma már több ezer tő, a világ számos tájáról származó, eltérő ízvilágú és erősségű paprika nevelkedik. A ChiliYard termékei szakmai elismerésben is részesültek: a 2020-as egri Junior Expo-n a ChiliYard lett az “Év vállalkozása” és a Szakmai Zsűri különdíját is megnyerte. 

A termésből kézműves módszerekkel előállított minőségi krémek, aszalványok és szószok között mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelőt, az enyhén csípőstől a Scoville skála tetejéig. Az INTERSPAR kínálatában, a Hungaricool by SPAR termékverseny győzteseként 5 különböző, finomabbnál finomabb szószkülönlegesség mutatkozik be a vásárlóknak: Jalapeno-lime chili szósz, Füstös Egri Bikavéres pikáns szósz, Tokaji Aszús mézes hagyma chutney, Habanero-áfonya chili szósz és Sanremo espresso BBQ szósz.

Ismerd meg a ChiliYard történetét közelebbről is, nézd meg kisfilmünket!

 

Nézd meg a tv reklámokat is, amelyekben a ChiliYard márkát is bemutattuk az INTERSPAR vásárlóinak!

2021. április

 

2021. szeptember