Újabb érdekes és inspiratív adással jelentkezünk, ezúttal Szöllősi Réka élelmiszerpiaci tanácsadóval, Dalmadi Júlia élelmiszer futuristával, illetve Fehér Melinda és Kulcsár Róbert vállalkozó házaspárral beszélgettünk arról, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy klímatudatosabbak legyünk.

Miért nem elég ha mi, fogyasztók változtatunk az étkezési szokásainkon, miért van szükség arra is, hogy az élelmiszer-előállítók is tegyenek lépéseket a fenntarthatóság érdekében? Lassíthatjuk-e és ha igen, mivel a klímaváltozás hatásait? Mit tud tenni egy vállalkozó, hogy fenntarthatóbb terméket állítson elő? Milyen változásoknak nézünk elébe az elkövetkező évtizedben, és miért lesz egyre fontosabb a növényalapú táplálkozás?

A beszélgetésből kiderül, hogy nem minden a csomagolás, és hogy nemcsak a vállalkozók, hanem a fogyasztók is tudnak lépéseket tenni egy fenntarthatóbb jövő kialakítása érdekében.

Vendégeink: Szöllősi Réka (Élelmiszervilág Consulting), Dalmadi Júlia (Ételmentő), Fehér Melinda (Tunki-Tunki), Kulcsár Róbert (Tunki-Tunki)