Petrohay György növények iránti rajongása már gyerekkorában elkezdődött, hiszen édesapja növényorvos, testvére pedig kertész, ezt a tradíciót követve ő is növényorvosnak tanult.

Párjával a Seregélyesen található kertjükben szerettek volna olyan növényt termeszteni, mely kisebb területen is értéket képvisel. Mivel a rokonok közül mindenki rajong a csípős ízekért, így a választás a chilire esett. 

Már a növények kiválasztásánál törekedtek arra, hogy különleges és sokszínű fajták kerüljenek be a felhozatalba.

Az enyhétől a legerősebbig találhatóak itt a chilifajták, illetve a szószokhoz szükséges egyéb alapanyagokat, fokhagymát és paradicsomot is ide telepítették.

Ezekből a saját termesztésű nyersanyagból készítik kézműves chilis termékeiket, melyeket tudatos kreatív koncepciók mentén alkotnak meg. Céljuk, hogy különleges, egyedi ízkombinációkat hozzanak létre, melyekkel eddig még nem találkozhattunk.

A sok munka meg is hozta a gyümölcsét, az izgalmas receptúrák nemzetközi díjak sokaságát hozták a Chilicum számára. A New Yorkban megrendezett Hot Pepper Awardson (ami a szakma világbajnoksága) három kategóriában első helyezést ért el az egyedülálló Noir rozé borzseléjük. VIP BBQ szószuk három amerikai versenyen végzett dobogósként, a Black termékük pedig elnyerte az “Év fekete étele” címet a nemzetközi Black Food Festival-on.

A prémium minőségű szószok a Hungaricool by SPAR termékversenyben is remekül szerepeltek, ezáltal az INTERSPAR áruházakban 4 féle Chilicum termék mutatkozik be:

 

 

·        a Corleone, mely az olasz konyha pikáns ízeit idézi fel

·        a VIP BBQ, ami a füstös, fűszeres ízek tökéletes kombinációját rejti

·        a Black, a koromfekete barbeque szósz, mely a legfrissebb gasztrotrendek mentén született meg

·        és persze a díjnyertes Noir, a pikáns Pinot noir borzselé, ami számos ételhez remekül passzol a húsételektől az édességekig

 

Kóstolj hát bele a Chilicum rendhagyó termékeibe, melyek országszerte az INTERSPAR üzletek polcain is megtalálhatóak!

 

Nézd meg a tv reklámot is, amelyben a Chilicum márkát is bemutattuk az INTERSPAR vásárlóinak!