Andrea és Keith 2014-ben alapították vállalkozásukat és kezdtek bele a saját ciderük gyártásába. Az almabornak is nevezett, almalé alapú, szénsavas alkoholos ital készítése iránt mindketten nagy lelkesedést mutattak, ezért kezdetben Keith kutatásait és Andi kertészmérnöki végzettségét ötvözve kísérleteztek. A próbálkozások nem voltak rosszak, de úgy érezték, a magasabb szint eléréséhez profi segítségre lesz szükség, ezért visszatértek a kraft ciderek otthonába, Angliába.

A Somerset térség nagy cider hagyományokra tekint vissza, így volt lehetőségük autentikus forrásból megtanulni a szakma fogásait.

A külföldön megszerzett tudást hozták aztán haza, és fejlesztették ki saját receptúrájukat.

Szerencsére Magyarország adottságainak köszönhetően kiváló almatermő vidék, ezért a fő alapanyagot jó minőségben, helyi termelőktől tudják beszerezni. Az zamatos almákat kézzel szüretelik, így a leginkább egészséges terméseket használják a gyártáshoz, ami érződik a kész Mad Dog cider-ek minőségén is.

A Mad Dog ciderek különlegessége, hogy 100%-ban almából készülnek, illetve egyes cider típusoknál különböző almafajták keverékét használják fel, ettől egyedi ízvilágú az ital.

Az almalé kinyerését egy hagyományos, kézzel tervezett és összeállított cider présen végzik, de a többi folyamat, mint a palackozás, vagy a címkézés is két kezük munkája.

A Mad Dog tehát valódi kézműves cider, mely a tradíciók megőrzéséről és különleges ízeiről ismerhető fel.

A Hungaricool by SPAR termékverseny keretein belül a Mad Dog ciderek 3 féle ízben kerülnek fel az INTERSPAR polcaira: klasszikus alma, enyhén fanyar alma-feketeribizli és a karakteres alma-gyömbér.

 

Kóstoljátok meg a magyar kézműves cidereket, keressétek őket országosan az INTERSPAR áruházakban.

 

 

Nézd meg a tv reklámot is, amelyben a Mad Dog márkát is bemutattuk az INTERSPAR vásárlóinak!

 

 

A Hungaricool 3.évadának nyertes termékei továbbra is szuper áron várnak az INTERSPAR áruházakban.